Intezivna nega

Naše osoblje je obučeno da se brine o pacijentima koji zahtevaju intenzivnu zdravstvenu negu i nadzor, bilo da se radi o oporavku nakon hiruških intervencija, bilo da je u pitanju intenzivna nega nakon trauma ili teških zdravstvenih stanja. Najčešći razlozi za boravak pacijenta u jedinici intenzivne negde jeste trauma, teška akutna stanja raznih oboljenja i nakon hiruških intervencija.

 

Naše osoblje pažljivo procenjuje svakog pacijenta individualno i za njega kreira protokol praćenja stanja i terapije. Neke od procedura koje se sprovode u jedinici intenzivne nege su – kontrola vitalnih biohemijskih parametara, gasne analize krvi, pulsna oksimetrija, merenje krvnog pritiska, EKG, merenje produkcije urina, itd.

 

Pored standradne terapije intravenskim davanjem neophodnih tečnosti, kako za nadoknadu gubitaka nastalih pri određenjim stanjima, tako i za održavanje života, životinji se daju lekovi u zavisnosti od specifičnosti stanja u kojem se nalazi i oboljenja zbog kojeg je smeštena u jedinici intenzivne nege.

 

Ukoliko je potrebno, pacijentu se sprovode i određenje procedure kao što su:

 

  • torakocenteza,
  • perikardiocenteza,
  • abdominocenteza,
  • transfuzija krvi,
  • terapija kiseonikom.

 

Nakon što je pacijent stabilizovan, upućuje se izabranom veterinaru ili ukoliko nema izabranog veterinara rado ćemo Vam preporučiti kolege za koje smatramo da bi najbolje pomogli Vašem ljubimcu u zavisnosti od specifičnosti zdravstvenih tegoba koje životinja ima.

Call Now Button