Laboratorijska dijagnostika

Sve neophodne analize koje nam pomažu u proceni zdravstvenog stanja Vašeg ljubimca, kao i za odabir adekvatnog tretmana i terapije, možemo da uradimo na licu mesta. Na taj način Vaš ljubimac će dobiti pravovremenu i adekvatnu negu. Kada govorimo o urgentnoj veterinarskoj medicini, laboratorijska analiza krvi i drugih telesnih tečnosti nam je od velike važnosti za procenu stepena ugroženosti životinje.


Analiza krvne slike i pravljenje krvnih razmaza, određeni biohemijski parametri, gasne analize krvi i merenje vrednosti elektrolita su od velike važnosti za odabir tretmana i postupaka koje promenjujemo sa pacijentima. Takođe, u jedinici intenzivne negde, praćenje parametara u realnom vremenu, pomaže za procenu toka bolesti i pravca kretanja terapije. 


U mogućnosti smo i da izvodimo brze dijagnostičkie testova za zarazne bolesti (Parvovirosa, Distemper virus – štenećak, Bolest srčanog crva, FIV/FeLV, FIP, itd.) kao i za određena endokrinološka i metabolička oboljenja (cPL,fPL,itd.) što nam je od velikog značaja kod životinja, kako zbog odabira tretmana tako i zbog praćenja prisustva oboljenja na našem
području.


Neke od analiza koje vam nudimo su:

 Analiza kompletne krvne slike
 Različiti biohemijski paneli
 Direktan pregled krvih razmaza i
izvođenje drugih manuelnih
laboratorijskih analiza
 Izvođenje brzih testova za
dijagnostikovanje različitih
infektivnih oboljenja pasa i mačaka
 Izvođenje brzih testova za
dijagnostikovanje različitih endokrinoloških
i metaboličkih oboljenja
 Citološki pregled uzoraka
 Histopatološki pregled uzoraka
 Analiza urina
 Analiza fecesa

Call Now Button